Adoptie

Gids

Een kinderwens: één van de meest wezenlijke verlangens van volwassen mensen. Het zorgen voor en opvoeden van kinderen is voor velen een fundamentele drijfveer in het leven. Adoptie voorziet in behoeften van zowel ouders als kinderen. Inmiddels kent adoptie vele vormen. Het is een rechtsgebied in beweging, met nationale wetgeving en internationale verdragen. In dit ingewikkelde woud van regels zoekt u een betrokken gids, een procesbegeleider die weet wat uw einddoel is: volledige familierechtelijke verbondenheid met uw kind.

Mr Ron Booij is niet alleen ruim 20 jaar adoptie-advocaat, maar hij is ook adoptievader van drie kinderen. Hij weet dus als geen ander wat er komt kijken bij het jarenlange voortraject, de bemiddeling en het juridische traject. Het kan niet verbazen dat met veel vergunninghouders, overheidsinstellingen en andere betrokken adoptie-organisaties goede contacten bestaan.

Overzicht, ook in kosten

Informatie over de procedure en een heldere werkwijze (u ontvangt de processtukken vooraf ter goedkeuring) bevorderen een zorgvuldige communicatie. Ook tijdens het geding wordt u van ontwikkelingen op de hoogte gehouden. In de praktijk loop veel overleg via moderne communicatiekanalen, maar desgewenst kunnen ook op het kantooradres besprekingen plaatsvinden. De kosten kunnen in veel gevallen vooraf worden gefixeerd. Eén bedrag, dat is duidelijk en overzichtelijk.

Naam en registratie

Het is bijna altijd (gratis) mogelijk om tegelijk met de adoptieprocedure de voornamen van uw kind te wijzigen. Een elders vaak vergeten optie is de registratie van de geboorte- en adoptiegegevens bij de gemeente Den Haag (bij buitenlandse adopties). Hierdoor kan later eenvoudig een officieel uittreksel worden verkregen.

(neem direct contact op)