Expertises

Diepgang

De keuze voor een beperkt aantal rechtsgebieden opent de weg naar specialisatie. En dat komt de cliënt ten goede. Kennis van wetten en actuele rechtspraak plus ervaring in het veld, dát maakt in de praktijk het verschil.

Strafrecht

Verdenking van diefstal, rijden onder invloed, (zware) mishandeling, bedreiging, ernstige geweld- en/of zedenkwesties, levensdelicten, drugsgerelateerde delicten, verkeersongevallen en nog meer strafrechtelijke verdenkingen. (lees meer)

Familierecht

Echtscheiding (bemiddeling en partijvertegenwoordiging), omgang, opstellen of wijzigen van een ouderschapsplan, berekenen en wijzigen van kinder- en partneralimentatie, gezagskwesties, beëindiging samenleving, vaststelling of ontkenning van het ouderschap, gezag, naamswijziging, ondertoezichtstelling en/of uithuisplaatsing van een kind, conflicten met gecertificeerde instellingen, voorwaardelijke en onvoorwaardelijk machtigingen tot gesloten plaatsing, en overige familierechtelijke onderwerpen. (lees meer)

Adoptie

Binnenlandse adoptie, erkenning buitenlandse adoptie, vaststelling geboortegegevens, wijziging voornamen, eenouderadoptie, stiefouderadoptie, voogdij, gezag. (lees meer)

Mediation

Echtscheidingsbemiddeling, mediation in familiegeschillen, ondernemers en in arbeidsverhoudingen. (lees meer)

Jeugdrecht

Strafrecht (inclusief piketfase), omgang, hoofdverblijf, alimentatie jong-meerderjarigen, bijstand bij kinderbeschermingsmaatregelen. (lees meer)

Arbeidsrecht

Ontslag, beëindigingsvergoeding, vaststellingsovereenkomsten, onderhandelingen, contractadvisering. (lees meer)

Psychiatrische patiëntenrecht

Het kan iedereen overkomen: ziek worden. In ernstige gevallen van mentale aandoeningen, kan de overheid ingrijpen. Als er ernstig nadeel dreigt, voor de betrokkene bijvoorbeeld, of voor zijn of haar omgeving, kan de vrijheid worden beperkt of worden ontnomen. Iemand kan in een crisissituatie gedwongen worden opgenomen, op basis van een crisismachtiging die door de burgemeester wordt afgegeven. Als de zorgen wel ernstig maar niet urgent zijn, kan een gedwongen opname door de rechter worden toegestaan (rechterlijke machtiging), of geeft de rechter toestemming voor gedwongen zorg (zorgmachtiging). De wet schrijft n al deze situaties niet alleen voor dat een rechter deze zaken beoordeelt, maar ook dat een gespecialiseerde advocaat de betrokkene juridisch bijstaat.(lees meer)